Siri Helle
Smartare än din telefon
Siri Helle är psykolog, författare och expert inom ämnet välbefinnande. Som föreläsare delar hon med sig av den senaste psykologiska forskningen kring lycka, stress och hur vi påverkas av digital teknik. Aktuell med boken "Smartare än din telefon" om skärmars påverkan i våra sociala liv. Tips, inspiration och konkreta verktyg för ett sundare och effektivare liv. Boka en underhållande föreläsning med Siri Helle om skärmtid, digital stress och meningsfulla digitala vanor här!
Rubriker
- Jobba hjärnsmart: 5 färdigheter för det nya arbetslivet
- Må bra - på och av jobbet
- Smartare än din telefon
- Jobba smartare - inte hårdare
Presentation
Siri Helle är psykolog, författare och föreläsare och brinner för att sprida kunskap kring vad som skapar ett hälsosamt och meningsfullt liv. Till vardags jobbar Siri som psykolog på en psykiatrisk mottagning och hon delar generöst med sig av psykologins bästa knep för smart beteendeförändring. Hennes texter går att läsa i bland annat Modern Psykologi och Dagens Nyheter. Siri Helle är författare till tre böcker varav den senaste är handboken Smartare än din telefon (Natur & Kultur, 2019) om hur man får en sund relation till sin mobil. År 2017 mottog hon Lilla Psykologpriset för sitt arbete med att sprida psykologin till en bredare allmänhet.
I media sprids ofta bilden av att skärmtid är något negativt och att vi är en mobilberoende generation. I sina föreläsingar slår Siri Helle hål på dessa myter, går igenom vad vetenskapen egentligen säger om teknik och hjärnan, och ger oss tips på hur man skapar meningsfulla digitala vanor.
Det är lätt att fastna i ett slösurfande som stjäl vår tid och distraherar oss från det viktiga i livet. Men skärmtid kan också innebära videosamtal med nära och kära som fördjupar våra relationer. Siri Helles föreläsning lär oss att bli mer sociala, bygga starkare relationer via skärmen – och att lägga undan telefonen när det krävs.
Bered dig på en underhållande genomgång av den senaste psykologiska forskningen kring lycka, stress och hur vi påverkas av digital teknik. Boka en föreläsning med Siri Helle här!
Foto: Erik Ardelius
Längd: 1 h (upp till 3 h)
Språk: Svenska och engelska
Bered er på en underhållande genomgång av den senaste psykologiska forskningen. Tips, inspiration och konkreta verktyg. Föreläsningarna skräddarsys efter era behov. Här är förslag på populära teman:
Jobba hjärnsmart: 5 färdigheter för det nya arbetslivet. Den mänskliga hjärnan är anpassad för ett liv på savannen. Hur hjälper vi den att trivas och prestera i en tid av digitalisering, hybridarbete och ambitiösa ”att göra”-listor? Lär er knepen för att bemästra vår tids stora psykologiska utmaningar: fokus, stress, omställningar, samarbete och work-life balance.
Må bra – på och av jobbet. Vi både trivs och presterar som bäst när vi mår bra. Men hur lyckas man ta hand om sig själv i en fullbokad vardag? Här är psykologens bästa råd för att motverka oro, stress och dåliga dagar. Verktyg ni har nytta av både på och utanför jobbet för ett lyckligare liv.
Smartare än din telefon. Svenskar lägger 45 % av sin arbetstid på kommunikation. Hur påverkas våra hjärnor av skärmar och ständig nåbarhet? Hur lyckas man med självledarskapet och blir digitaliseringens vinnare? Här varvas forskningsinsikter med knep för smartare digitala vanor.
Jobba smartare – inte hårdare. Stress är inte farligt – men brist på återhämtning är det! Med grundläggande kunskaper i stresshantering kan ni bli starkare, effektivare och rustade för framtidens arbetsliv. Konkreta råd att använda redan idag.
Boka en föreläsning med Siri Helle på 031-780 32 35.
– Utbildad psykolog
– Författare till Smartare än din telefon (Natur & Kultur, 2019)
– Författare till romanen Bränn alla broar (LB förlag, 2018), en smart feelgood om hur det som skapar lycka inte alltid är det vi tror
– Medförfattare till handboken Ensam eller stark – åtta principer för framgångsrika team (Natur & Kultur, 2017). Boken handlar om att genom samarbete skapa hälsosamma arbetsmiljöer och ligger till grund för TED-talket ”How to Cure Selfishness”
– Mottog Lilla Psykologpriset år 2017 för sitt arbete med att sprida psykologin till en bredare allmänhet