Sahar Almashta
Integrationskonsult och Mellanösternexpert
Sahar Almashta har levt i tre olika kulturer och börjat från noll. Hon är uppvuxen i Babylon, utbildad arkitekt i Moskva och bosatt i Sverige sedan 1989. Hon har bl.a forskat vid KTH, varit Swecos representant för UD:s Mellanöstern- och Nordafrikagrupp samt projektledare för Migrationsverket. Aktuell med podden Integration i Praktiken. Modigare och tydligare dialog i kombination med ömsesidig respekt och empati är nyckeln till framgångsrik integration menar föreläsare Sahar Almashta.
Rubriker
- Integration i Praktiken
- Lyckad integration
- Lönsam mångfald
- Konfliktfri arbetsmiljö
- Att arbeta retroaktivt
Presentation
Integration är något föreläsaren Sahar Almashta kan från grunden med tanke på att hon har levt i tre olika kulturer och börjat från noll. Hon är född i Babylon och utbildad arkitekt i Moskva – och hennes erfarenheter som inflyttad är något hon använder sig av när hon utbildar i hur en arbetsplats bäst blir integrerad, konfliktfri och lönsam. Sahar har forskat vid KTH och var under femton år anställd på Sweco där hon bl.a koordinerade affärsrelationer och bidrog med flera stora projekt mellan Sweco och Irak och andra länder i Mellanöstern.
Sahar Almashta har även varit initiativtagare och huvudansvarig för ett flertal projekt för Migrationsverket med fokus på kompetensutveckling/utbildning för migranter. Hon var dessutom representant i Migrationsverkets fokusgrupp för Irak – med uppdrag att bidra med kunskap och kompetens om Irak. Idag arbetar Sahar Almashta heltid med allt som rör en lönsam och fungerande integration – bra bemötande, förståelse för det som inte liknar oss själva, kulturcoachning, rätt rekrytering, lönsam mångfald och kommunikation samt organisationsutveckling. Sahar driver podcasten Integration i Praktiken och där har hon även en prisad berättarserie Människors Historia. Hon har också politisk erfarenhet samt har suttit i flera styrelser.
Sahar Almashta är en inspirerande storyteller och engagerad föreläsare med stor erfarenhet och mängder med relevanta historier som hon berättar med humor som berör. Genom föreläsningen Integration i Praktiken ger Sahar Almashta åhörarna en bild av hur det är att komma till ett nytt land, med ett nytt språk och en ny kultur, samtidigt som den egna ryggsäcken väger tungt med sin historia. Modigare och tydligare dialog i kombination med ömsesidig respekt och empati är nyckeln för framgångsrik integration och konfliktfri mångfald menar Sahar Almashta.
Boka en föreläsning med Sahar Almashta på tema kring integration, mångfald, kulturmöten, hederskultur och interkulturell kommunikation.
Sahar Almashta erbjuder skräddarsydda föreläsningar, workshops, seminarier samt konsultation och kulturcoachning. Hon håller också föreläsningar med juridisk inriktning: mänskliga fri- och rättigheter, diskrimineringslagen, straffrätt och arbetsrätt tillsammans med en av Sveriges skickligaste jurister.
Utbildningen Integration i praktiken består av tre delar (hur ser läget ut i världen, hur är det att komma till Sverige och vad kan vi göra för en lyckad integration) som alla är avgörande för att skapa förståelse för de problem och utmaningar som finns i samhället kopplat till integration. Deltagarna får även konkreta verktyg och tips som underlättar i deras vardag.
Utbildningen bygger på flera tekniker, bland annat storytelling och kognitiv Beteendemetod (KBT).
Boka en föreläsning eller utbildning med Sahar Almashta på 031-780 32 35.
Praktikertjänst
Länsförsäkringar
Avesta Omsorgsförvaltning
Samordningsförbundet RAR
Arbetsförmedlingen
SABO
Sveriges Arkitekter
Försäkringskassan
– Driver podcasten Integration i praktiken
– SLL pris för arbete mot främlingsfientlig och rasism
– Egen berättarserie ”Människors Historia” som har beviljats Röda Korsets Operation Innovation för 2017 (nu i pod – snart som bok)
– Styrelseledamot i Alla Kvinnors Hus
– Politiska uppdrag hos Stockholms stads kulturnämnd och Stockholms stads stadsbyggnadsnämnd 2006-2014
– Swecos representant för UD:s Mellanöstern- och Nordafrikagrupp 2007-2011
– Initiativtagare och huvudansvarig för ett flertal projekt för Migrationsverket med fokus på kompetensutveckling/utbildning för migranter
– Representant i Migrationsverkets fokusgrupp för Irak – med uppdrag att bidra med kunskap och kompetens om Irak
– Forskat i flera år på KTH
– Flera mediapublikationer bl.a. på SVD och DN
– Utbildad arkitekt i Moskva
-
Det är som att ha fått nya glasögon, med rätt styrka.
-
Berättelserna du har i dina föreläsningar sitter i väggarna på kontoret och folk kommer ihåg dem år efter år.
-
Det blev en ”restart” för min hjärna efter din föreläsning.
-
Det är som att ha fått nya glasögon, med rätt styrka.
-
Berättelserna du har i dina föreläsningar sitter i väggarna på kontoret och folk kommer ihåg dem år efter år.
-
Det blev en ”restart” för min hjärna efter din föreläsning.